Ideoita koteihin

Brunssipöydän piristys shaksuka

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Lähi-Idästä kotoisin oleva shaksuka on loistava viikonloppuaamun brunssiruoka. Siinä kanamunat hyydytetään kypsiksi mehevässä tomaatti-sipulikastikkeessa. Herkku nautitaan tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3 pihvitomaattia

3 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

1 tl kuivattua oreganoa

200 g fetajuustoa

4 kananmunaa

Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.

Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omiin koloihinsa tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.

Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.

Vinkki: Tässä ohjeessa Shaksukaan on lisätty fetaa, mutta pannuun voi lisätä halutessaan myös vaikka erilaisia vihanneksia, papuja tai vaikka pieneksi kuutioitua kinkkua.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.