Lähi-Idästä kotoisin oleva shaksuka on loistava viikonloppuaamun brunssiruoka. Siinä kanamunat hyydytetään kypsiksi mehevässä tomaatti-sipulikastikkeessa. Herkku nautitaan tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 pihvitomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.
Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omiin koloihinsa tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.
Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.
Vinkki: Tässä ohjeessa Shaksukaan on lisätty fetaa, mutta pannuun voi lisätä halutessaan myös vaikka erilaisia vihanneksia, papuja tai vaikka pieneksi kuutioitua kinkkua.