5 vinkkiä kotoiluun
Ideoita koteihin

5 x rennosti kotona

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

1. Kirjoita kirje. Postiluukusta kolahtava, käsin kirjoitettu kirje tai postikortti on harvinainen huomionosoitus näinä kilkattavien pikaviestinten aikoina. Se palkitsee myös antajansa: ystävän ajatteleminen, konkreettinen käsillä tekeminen ja jo pelkkä kaunis paperi tuottavat iloa. Ehkä saat myös paluupostia?

2. Juttele kukille. Kertaa kunkin viherkasvisi hoito-ohjeet ja varmista, että ne saavat juuri oikean määrän vettä, valoa ja ravinteita. Sumuttele ja supattele. Kasveilla on ihmeellisen rauhoittava vaikutus, kasvoivat ne sitten ikkunalaudalla tai metsässä.

3. Hoida homma. Tee se tympeä asia, jonka tekemistä olet lykännyt. Järjestä vaatekaappi, pese ikkunat, korjaa repsottava asia. Lopuksi ihaile aikaansaannosta ja itseäsi.

4. Opettele uutta. Tätä varten saatat joutua vilkaisemaan puhelinta: mieti mitä olet aina halunnut osata ja kirjoita se YouTubeen. Seuraa videon ohjeita ja opettele vaihe vaiheelta esimerkiksi tekemään käänteinen ranskanletti, taittelemaan origamijoutsen tai sitomaan saunavihta. Muista myös käsityöt! Olisiko nyt oikea hetki tarttua sen vähän haastavamman neuletyön tekemiseen?

5. Ole jouten. Laiskottelu ei suinkaan ole ajanhukkaa, sillä se edesauttaa palautumista, saa luovuuden kukoistamaan ja mahdollistaa erilaisten ongelmien ratkaisun. Tekemättömyyden voi naamioida myös sosiaalisesti hyväksyttävämmäksi meditoinniksi: käy selinmakuulle, sulje silmäsi ja keskity hengitykseesi tai rentouta vuoron perään jokainen kehonosasi päästä varpaisiin, kunnes kellut suloisessa syvärentouden tilassa.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.