Piristy kupillisella kuumaa juomaa.
Ideoita koteihin

3 x kuppi kuumaa

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Kun sää viilenee, kupillinen kuuma juomaa lämmittää mukavasti. Kokeile näitä ihanuuksia!

Tunnelmallinen ­omenaglögi

Glögikauden voi aloittaa heti omenoiden kypsyessä ja jatkaa läpi talven. Vaalea syysglögi valmistuu helposti omenamehusta ja maustetaan esimerkiksi tähtianiksella, inkiväärillä ja vaniljalla. Kanelitanko tai omenalohko koristaa lämpimän kupillisen.

Pirteä mate

Etelä-Amerikassa valtavan suosittu teen kaltainen juoma sopii hämäriin aamuihin, sillä se virkistää ja parantaa suorituskykyä. Mate valmistetaan matepuun lehdistä. Jos hieman karvas perusmaku ei houkuta, saatavilla on myös maustettuja mate-juomia. Älä käytä valmistuksessa aivan kiehuvaa vettä, vaan anna sen ensin jäähtyä hieman.

Kookoskaakao

Kaakaota voi tehdä maidon sijaan myös kookosmaitoon tai -­kermaan: nesteeseen vain lisätään hieman tummaa kaakaojauhetta. Jos juomasta tulee liian paksua, sitä voi ohentaa kuumalla vedellä tai maidolla. Kaakao valmistuu nopeasti mikrossa tai kattilassa. Todellisen jälkiruoan kaakaosta saa lisäämällä joukkoon kermavaahtoa tai vähän vaniljajäätelöä.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.